James in de hondenbench

James in de hondenbench

In een ver verleden heb ik een hond gehad, James heette hij, van James Hond. Mijn zus en ik zeurden al tijden over een hond en uiteindelijk gingen mijn ouders overstag. De afspraak was wel dat mijn zus en ik de verantwoordelijkheid over de hond zouden nemen en hem dus ook zouden voeden en hem zouden uitlaten – ook al was het slecht weer. Op die voorwaarde wilden ze eindelijk overwegen ook een hondje aan te schaffen, en zo geschiedde. Mijn zus en ik vonden het pijnlijk om te zien om die kleine James, toen hij nog een puppy was, weggescheurd werd van zijn familie, van zijn net zo kleine broertjes en zusjes. We waren zelf ook nog jong en konden ons goed voorstellen hoe verwarrend dat voor zo’n kleine pup moest zijn en we besloten tot een actieplan. Samen sliepen we de eerste weken afwisselend naast de hondenbench. We wilden niet dat James zich meer aan de een dan aan de ander zou gaan hechten en dus wilden we dat wel evenredig doen. En toch wilden we James goed laten wennen aan zijn nieuwe omgeving en laten zien dat er volk om hem heen was. Als wij niet naast de hondenbench sliepen in het begin begon hij ondraaglijk te piepen en dat konden onze tere hartjes gewoon niet aan. Na enkele weken bouwden we het af en was de hondenbench een veilig plekje voor James geworden. Nu ik over ongeveer een maand met mijn eigen gezin een hondje neem, ga ik het precies op dezelfde manier aanpakken.

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Wat zoekt u?