Knaagdieren

Knaagdieren zijn hele schattige beestjes. Zowat ieder kind heeft in zijn jeugd wel een knaagdier gehad. Ouders willen dat hun kinderen om leren gaan met verantwoordelijkheidsgevoel, maar ook met leven en dood. Omdat een knaagdier geen hele hoge levensverwachting heeft, is een knaagdier hier uitermate geschikt voor. Zo weet ik nog goed dat mijn lieve cavia na twee jaar trouwe plicht, het loodje legde. Ontroostbaar was ik. Het was echter ook een les die mij altijd is bijgebleven en waar ik nog steeds profijt van heb.

Als je aan een knaagdier denkt, denk je aan een klein donzig beestje. Bijvoorbeeld een cavia of een eekhoorn. Schattige beesten met vier bijzondere tanden die levenslang doorgroeien. Wist je echter dat er een knaagdier is die maar liefst 40 kilo kan wegen? De Capibara uit Zuid-Amerika is vrij fors en kan tot 40 kilo wegen. Maar wat te denken van fossielen? Dit zijn uitgestorven diersoorten. Jaren geleden was er bijvoorbeeld een bever die maar liefst 200 kilo woog en even groot was als een hedendaagse beer. Dat zijn geen knaagdieren meer die je aan een kind geeft om verantwoordelijkheidsgevoel te leren!

Er zijn vele soorten knaagdieren, ondanks dat ze tot hetzelfde diersoort behoren. Het blijven echter fantastische eerste huisdieren voor menig kind!

Super voor je Huisdier,De Huisdiersuper!

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: +1 (from 1 vote)
Knaagdieren, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Wat zoekt u?