Terrarium

Een terrarium is een glazen bak waar een kunstmatige leefomgeving in is gerealiseerd. In een terrarium kun je een hoop diersoorten houden. Bijvoorbeeld salamanders, hagedissen, ratten en zelfs slangen. Elk terrarium wordt ingericht naar het dier dat erin komt. Zo kun je een regenwoudterrarium realiseren, maar je kunt ook een waterterrarium maken.

Een terrarium is van groot belang als u interesse heeft in bepaalde diersoorten. In iets anders dan een terrarium kunnen deze dieren niet leven als u ze als huisdier wilt houden. Wat van groot belang is bij het uitzoeken van een terrarium is de juiste afmeting. U kunt immers geen slang houden in een bak van 70 cm bij 80 cm, dat zou hetzelfde zijn als u vierentwintig uur per dag in een kamer van 3m bij 3m moet bivakkeren. Ook dat zou geen pretje zijn. Daarnaast dient u rekening te houden met eventuele aansluitingen in een terrarium. Bijvoorbeeld voor lichten, dat kan een prachtig effect opleveren als u het terrarium met een prachtige salamander of slang in de woonkamer plaatst. Het zal dan een prachtige trekpleister zijn voor al uw bezoek.

Een terrarium is zeer belangrijk, doe daarom eerst goed uw research. Waar wilt u het terrarium voor gebruiken, welke diersoorten komen erin te leven en welke aansluitingen wilt u hebben. Zodra u dit echter weet, is het vinden van een geschikte terrarium zo gebeurd.

Gratis verzendkosten

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Terrarium , 10.0 out of 10 based on 1 rating

Wat zoekt u?